Virslis-kukoricás muffin

  • 2018.01.06.
  • 4

Jelentem, jól vagyok, még egyben. Tegnapra voltam kiírva, azaz 40 hetesek és egy naposak vagyunk. Babóca annyira jól érzi magát a mamahotelben, hogy nem szándékozik még kijelentkezni, pedig már nagyon meg szeretnénk vele ismerkedni. :)

A szilvesztert nyugisan itthon töltöttük. Lencsefőzelék volt mustáros sajtos-tejfölös karajjal a menü. Plusz sütöttem egy kis rágcsálnivalót is, virslis-kukoricás muffint. Jó hogy ennyi energiám van a végére is, nyugodtan tudok sütni-főzni az Édes örömére.
Virslis-kukoricás muffin
Hozzávalók:
- 2-4 db. virsli (nálunk füstölt volt)
- másfél csésze kukoricaliszt
- másfél csésze finomliszt
- fél konzerv kukorica
- 50 g olvasztott vaj
- 1 csésze tejföl vagy kefir
- 2 egész tojás
- 1 cs. sütőpor
- só (ízlés szerint)
- pici bors
- mustár (ízlés szerint)
- füstölt sajt a tetejére
+ szárított pirított hagymával is feldobhatjuk
Elkészítés:
Összekeverjük a kétféle lisztet, a sütőport, a sót és a borsot. Egy másik tálban az olvasztott vajat, a tojásokat, a tejfölt, a mustárt, a kukoricát és a felkockázott virslit (főtt vagy sült is lehet). Végül összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat.

A muffinformákat kibéleljük a kis papírkosarakkal, és háromnegyedig megtöltjük őket a tésztával. Előmelegített sütőben 200 fokon (légkeverésesben 180 fokon) 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Az utolsó 5 percben füstölt sajtot reszelünk a tetejére, vagy megszórjuk szárított pirított hagymával (a tésztájába is keverhetünk).

Bár a blog Facebook oldalán már megtettem, de itt is finomságokban gazdag, boldog új évet kívánok minden kedves olvasómnak, követőmnek!