Csupa csokis meggyes torta

  • 2017.10.24.
  • 2

Mindig ez van, ha beköszönt a hideg, borús, esős idő, megszaporodnak nálunk a csokis sütemények. Ősszel a szervezetünk raktározó üzemmódra kapcsol, és jobban kívánjuk a cukrosabb, szénhidrát-dúsabb desszerteket. Ez az alakunknak nem tesz valami jót, ezért csak mértékkel pótoljuk a Cs-vitamint. :)

De néha azért lehet bűnözni, és megengedhetjük magunknak ezt a csupa csokis meggyes csodát. Ha alkalomra készítjük, tortaformában süssük, de készíthetjük simán egy nagy lapos tepsiben, kockákra vágva tálalva, vagy muffin formában, őzgerincben, ahogy jólesik.
Csupa csokis meggyes torta
Hozzávalók:
- 400 g magozott meggy(befőtt)
- 300 g liszt
- 180 g cukor
- 100 g étcsoki
- 60 g kakaópor
- 3 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 dl olaj (vagy vaj)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal (aki nem szereti, használjon vajat) habosra keverjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóporral egy csipet sóval és a felaprított étcsokival összekeverjük. A tejet és a lisztes keveréket kis adagokban felváltva a tojásos masszához keverjük.

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, vagy kivajazzuk-kilisztezzük, és beleöntjük a tésztát. A lecsepegtetett meggyet a tészta tetejére szórjuk. Ha nem akarjuk, hogy az aljára süllyedjenek, lisztbe forgatjuk őket. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-45 percig sütjük (tűpróba!).

Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk. Ha igazán csokiimádók vagyunk, fél-egy tábla étcsokit olvasszunk fel mikróban egy kis vajjal, és kenjük meg vele a tetejét. Meggyszemekkel díszíthetjük. Fantasztikusan néz ki, az ünnepi asztalon is megállja a helyét, és isteni finom, garantáltan leveszi a családot a lábáról. :)

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.