Új rovat: tesztek! Az első próba: Vitorlás bisztró, Keszthely!

  • 2018.05.22.
  • 7

Imádunk új helyeket kipróbálni, csak nagyon ritkán megyünk többször ugyanarra a helyre, csak akkor, ha nagyon bejött. Arra gondoltam, hogy - bár a saját receptjeim nem feltétlenül legitimálják -, talán ti kíváncsiak vagytok a tapasztalatainkra az ország és a világ néhány részéről. A Kedves kérésére külön hangsúlyozom, hogy bár a posztokat én írom, mindkettőnk véleménye megjelenik majd bennük. Meglátjuk, mi sül ki belőle :)
Az első áldozat a sorban a keszthelyi Vitorlás Bisztró volt, amit a pünkösdi hosszú hétvégén próbáltunk ki, tehát még a szezon kezdés előtt. Hatalmas királyság szerintem, hogy egyre több strandon lehet normális ételeket enni. Nincs gond a lángos-hambi kombókkal, ha nosztalgiára vágysz, de egy egy hetes nyaralásnál szerintem jó, ha van lehetőség minőségi ételhez is jutni. A Vitorlás Bisztróban egészen biztosan lehet. A Balaton TOP 50 helye ajánlóban találtuk, és az ottani összefoglaló minden szava igaz lett rá. Nagyon finom, helyi Ízek, valódi alapanyagokból, elegendő adagokkal egy éhes férfi számára is, és olyan igaz odafigyelősen kedves kiszolgálással. Nem tudom, milyen lehet főszezonban sok vendéggel, de kétlem, hogy csalódást okozna. 

A keszthelyi strand kb. harmadik büféje, de inkább nyitott bisztrója, megjelenésében is kitűnik. Mi a gulyáslevest és a paradicsomlevest próbáltuk, amihez húsos tortellini is járt, főételnek pedig lecsós csirkemellet választottunk puliszkával, és vasi dödöllét szalonnával és fokhagymás tejföllel. Nagyon tetszett, hogy helyi Ízek is vannak az étlapon, de aki a hagyományosabb éttermi ételeket keresi, azt is találhat magának. Hekk is van persze, házi savanyúsággal és házi szörpökkel. 
Bónusz a gyönyörű strand is, ha Keszthelyen kerestek helyet, ezt mindenképpen próbáljátok ki!
(nem szponzorált tartalom)