Születésnapodra szeretettel

  • 2014.08.21.
  • 9

Az előző postban a dinnyesütiről írtam, amit gyerekjáték elkészíteni; most pedig egy olyan torta következik, amit szintén :-) Látszólag egy bonyolult, komoly cukrászismereteket követelő alkotásról van szó;  a valóságban azonban egy nem túl jó kézügyességű anyuka kreálmánya a képen látható, gyerekek és felnőttek körében egyaránt nagy sikert aratott szülinapi torta. 
(A hozzávalók megnevezésében szereplő csokimárkák nem az elkötelezettségemet jelölik, csupán a recept formai követelményeinek ezek a termékek felelnek meg legjobban)
Hozzávalók:
8 tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál kristálycukor
3 zacskó "főzős" vaníliapuding + ehhez a csomagoláson szereplő mennyiségű tej
6 csomag Kit Kat csoki
2 naqy zacskó M&M's csoki
Elkészítés:
8 tojásból süssünk piskótát (válasszuk külön a fehérjét és a sárgáját. Először a fehérjét verjük fel, majd óvatosan keverjük hozzá először a cukrot, majd a tojás sárgáját, végül a lisztet. Előmelegített, 180°C-os sütőben süssük aranysárgára). Készítsük el a pudingot a csomagoláson szereplő leírásnak megfelelően. A piskótát hosszában vágjuk 3 vagy 4 felé; és a rétegeket ragasszuk össze a pudinggal. A tetejére is puding kerüljön. A Kit Kat csokikat vágjuk ketté és a vágott felével lefelé helyezzük egymás mellé, mintha kerítést építenénk. Szépen meg fognak dermedni (nekem sajnos meg is olvadt a nagy melegnek köszönhetően), de azért átköthetjük egy szép, színes szalaggal is. Végül a utolsó művelet van már csak hátra: szórjuk a pudingos felső rétegre a csokigolyókat és készen is van a torta :-) Tegyük hűtőbe és másnap fogyasztható.