Azonnal puha mézeskalács

  • 2013.12.02.
  • 1

Nagyon sokat kísérleteztem már mézeskalács receptekkel; kettő olyan van a tarsolyomban, amivel garantáltan és azonnal sikert lehet aratni. Az egyik, a tavaly már itt, a blogban (jééé, egy évesek vagyunk :-))) közzétett "tényleg puha mézeskalács" recept, a másik pedig egy új variáció, ami szintén tényleg puha. Tudom, almával, fémdobozban, napok kérdése és amúgy is megpuhul, de kérdem én: hogyan magyarázzam meg ezt a tényt a türelmetlen, mézeskalács-függő 8 évesemnek? 
Azonnal puha mézeskalács - hozzávalók:
50 dkg liszt (én finomlisztet használok)
25 dkg virágméz
1 zacskó sütőpor
fél citrom leve
3 tojás sárgája
1dl tej
2 evőkanál szőlőmagolaj
1 zacskó mézeskalács keverék
Elkészítés:
A lisztbe szórjuk bele a sütőport, majd locsoljuk meg a citromlével. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, gyúrjuk össze és folpack fóliába tegyük pihenni a hűtőbe fél órára. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, kiszúró formákkal szaggassunk belőle vékony darabokat (3-4 mm-es vastagságúakat!), majd sütőpapíron süssük előmelegített, 180C-os sütőben. Díszítsük kedvünk szerint; itt akár a megmaradt tojásfehérjéket is hasznosíthatjuk: 30 dkg porcukrot keverjük ki a tojások fehérjével és ezzel mázasítsuk be a mézeskalácsokat.