Szüreti borkorcsolyák

  • 2013.10.16.
  • 8

Az ősz legjellegzetesebb időszaka a szüret. A nagy gazdaságokban hosszú napokon át tartó, szorgos és kimerítő munka, míg kisebb családi gazdaságokban akár összeszervezhető családi, baráti munkaerővel, finom ételek, borok, és pálinkák társaságában.Ennek jegyében készítettem két kecskesajtos borkorcsolyát és egy borzselét.Mint ismeretes már számomra is a kecskesajtokhoz egy jó sauvignon blanc, vagy más száraz, friss savérzetű, intenzív aromájú fehérborok, pinot gris, kéknyelű, könnyebb villányi hárslevelű (vörösek közül talán a pinot noir és a kékfrankos) illenek.A borokhoz önmagában nem értek. Csakis az ízérzékelésem vezérel. Engem úgy igazán egy Irsai Olivér vagy egy könnyű rozé bor mindig el tud csábítani.
Szüreti borkorcsolyák...
Kecskesajtos, szőlős borkorcsolya
Olívás, kecskesajtos borkorcsolya
Vörösborzselé

[...] Bővebben!