Süngomba steak

  • 2018.06.18.
  • 5

Nem ciki, ha nem tudod, mi az a süngomba. Én sem tudtam, amíg fel nem hívták rá a figyelmemet. Ez egy különleges fajta gomba, amit egyáltalán nem szabad megmosni, mert annyira lazán szivacsos a szerkezete, hogy a legkevesebb nedvességet is beszívja. Ha esetleg valami kis szennyeződést mégis találnál rajta, akkor egy késsel kaparjuk le, de ez maximum a törzsénél lehetséges. 
Nagyon kellemes, nem általános gomba íze van, szóval nem egy csiperke. Leginkább a tenger gyümölcsei ízvilágára hajaz a zamata. Épp ezért semmi extra fűszerezést nem igényel. Jelen esetben is csak vajon pirítás, só, bors kell hozzá. Az eredmény pedig olyan, mintha mondjuk Szent Jakab kagylót ennénk. Állaga és íze is megközelíti ezt a tengeri finomságot. Ha meg akarjuk bolondítani, akkor a sütés után, amikor már megpirult, vagyis összeugrott a húsa, megöntözhetjük egy kevés pezsgővel vagy habzó borral, amit aztán lesütünk, elpárologtatunk. De visszamarad a finom aromája, ami feldobja a süngomba steaket. És ha még egy kevés vékonyra szeletelt fokhagymával is megszórjuk a tetejét, akkor az már maga a mennyország.
(Ez a fajta gomba szerencsére már bárki számára elérhető, ugyanis megvásárolható az Auchan és a METRO üzleteiben.)

[...] Bővebben!