Bajor káposztás ragu

  • 2018.06.04.
  • 9

Van valami bája a savanyú káposztának. Hiába a markáns íz, egyszerűen elvarázsol. Főleg akkor, amikor lágyítunk rajta, fűszerekkel babonázzuk meg, és hússal dobjuk fel. Ez a recept egy bajor ihletésű találmányom, amit nagyon szeretek, mert olyan harmonikus, olyan puha, olyan finom, hogy azt elmondani se lehet. Muszáj kipróbálni!
Az alap tehát a (kimosott) savanyú káposzta, amit almával ízesítünk és lágyítunk, hozzá szegfűbors és csombor fűszer gyanánt, és omlósra puhult sertés lapocka, amit lecserélhetünk bármi más húsra, amit szeretünk. Ez így, összességében egy olyan íz csavarral bír, aminek nehéz ellenállni. De miért is kellene? Kicsit savanyú, kicsit édes, kicsit pikáns, kicsit húsos, nem kicsit finom! :)

[...] Bővebben!