Terülj, terülj asztalkám!

  • 2018.05.25.
  • 5

Finomságok. Csupa, csupa ínycsiklandó étel. Grillezett padlizsán és bébitök, ázsiai mártás, zöldséges besamel, valamint csípős csirkeszárnyak. Komplett menüsor, amivel meglephetjük családunkat vagy vendégeinket, barátainkat, és amit sitty-sutty az asztalra lehet varázsolni anélkül, hogy beszippantana a konyha. A látszat viszont az, mintha egész nap serénykedtünk volna, hogy ilyen finomságokkal lepjük meg szeretteinket. Nem kell mindent tudniuk :)
Kezdjük azzal, hogy a csirkeszárnyakat egy korábban húslevesben főtt alapból használtam fel. Az ázsiai mártás a szárnyakhoz használt csípős szósz maradékából és a húsléből készült. A levesben főtt zöldségek pedig a besamelt gazdagították. Egyedül a grillezett zöldségek sültek nyers alapanyagból.  Ugye mennyire egyszerű így? Mindig érdemes körbenézni, hogy miből tudunk újrahasznosítani, mi az, amit újragondolva csodás ételként tudunk prezentálni. 

[...] Bővebben!