Reform meggyes-mandulás csokitorta

  • 2016.01.08.
  • 0

Szuper süti a hétvégére. Egyszerű összerakni, mégis mutatós. Az étcsokit leszámítva cukormentes. A mandula és a csoki nagyon jó páros.

Hozzávalók:
150 g finomliszt150 g mandulaliszt100 g zabpehelyliszt1 cs. sütőpor60 g 4-szeres édesítő erővel rendelkező édesítőszer3 ek. (kb. 20 g) cukor nélküli kakaópor100 g 70%-os étcsokoládé150 g vaj3,5 dl tej8 tojás300 g fagyasztott meggy30 g szeletelt mandula a tetejére

A meggyet hagyd kiolvadni. A vajat és az étcsokit vágd kisebb darabokra és olvaszd fel vízfürdő felett, majd hagyd kicsit hűlni. A liszteket, a sütőport, az édesítőt, a kakaót keverd el egy nagy tálban. A tojásokat, a tejet, és a vajas csokit is dolgozd össze egy másik tálban, majd öntsd a száraz hozzávalókhoz. Alaposan keverd össze egy habverővel. Kivajazott tortaformába öntsd bele. Kb. 30-35 percig süsd 180 °C-on. A tetejére az első 5 perc sütés után potyogtasd rá a kiolvadt és alaposan lecsöpögtetett meggyet. Ki is nyomkodhatod egy kicsit előtte. Még 5 perccel ezután pedig szórd rá a szeletelt mandulát és úgy süsd tovább. Tűpróbával érdemes ellenőrizni, hogy biztosan ne maradjon nyers a közepe.



Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!