Cukkini mindenféle finomsággal töltve

  • 2016.04.14.
  • 8

Itt a tavasz, és szerencsére egyre jobb az idő is, úgyhogy – némi kihagyás után – az időhöz teljesen jól illeszkedő finomságot igyekeztem készíteni. Remélem nektek is ízleni fog! Íme a részletek! További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com Bulgurral és csirkével töltött cukkini sütőben sütveHozzávalókkb. 1-1,5 kg cukkinikb. 70 dkg darált hús (bármilyen)kb. 40 dkg bulgur (rizzsel helyettesíthető)1 fej vöröshagyma1 nagy pohár natúr joghurtkevés étolaj2 db paradicsom (karikára vágva)kb. 20 dkg sajtfűszerek (só, bors, rozmaring)ElkészítésA cukkiniket a képen látható módon félbe vágjátok és kiszeditek a belsejüket. A felaprított hagymát egy kevés olajon megpirítjátok, majd hozzáadjátok a darált húst. Fűszerezzétek bőven sóval, borssal, és rozmaringgal. A bulgurt nagyon könnyen tudjátok elkészíteni, mindössze belerakjátok meleg vízbe, amit folyamatos kevergetés mellett szépen fokozatosan fel fog venni, ettől jól felpuhul és már készen is van. Ha mindennel megvagytok akkor a fűszeres húsos ragut a bulgurral összekeverve kicsit pirítsátok meg serpenyőben, majd töltsétek bele a cukkinikbe. Mehet a tetejére a joghurt, reszelt sajt, és paradicsom karika. Ezután irány a sütő, kb. 190 fokon 35-40 percig süssétek. Ha készen vagytok már csak jól kell laknotok vele! Elkészítési idő: 40-50 percJó étvágyat!