Rakott krumpli, ahogyan még nem kóstoltad!

  • 2016.03.18.
  • 5

A rakott krumpli szerintem nagyon sokunk gyerekkori kedvence. Ha nem is az egész, de legalább a  kolbász krumplival és sok tejföllel szinte mindig elfogyott. Most szintén egy rakott krumpli receptet mutatok nektek, viszont ebben sem az elkészítési mód, sem a hozzávalók nem azonosak a régi klasszikussal. Persze ez ne tartson vissza benneteket, hiszen 30 perc alatt olyan ebédet/vacsorát tudtok az asztalra varázsolni, hogy mindenki megnyalja utána mind a 10 ujját! További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.comSerpenyős rakott krumpli, szalámival paradicsommal és újhagymávalHozzávalók4-5 nagyobb szem burgonya (vékony karikákra vágva)2-3 db tojáskb. 20 dkg szalámi (lehet kolbász is)1-2 szál újhagymakb. 15 dkg reszelt sajt2-3 db paradicsom (karikára vágva)fűszerek (só, bors, fokhagyma)egy kevés étolajElkészítésA burgonyát vékony karikákra vágjátok, és a képen látható módon az olajra pakoljátok a serpenyőbe. Mehet rá egy kis só és bors, majd egy fedő alatt kb. 10 percig közepes fokozaton süssétek. Ezután ráüthetitek a tojást és mehet rá a paradicsom is. Kb. 5 perc alatt a tojás elkezd szépen megkeményedni ekkor egy réteg sajtot szórjatok rá és fűszerezzétek meg. Amikor a sajt szépen ráolvadt akkor, tegyétek át egy hőálló edénybe (egyben ki tudjátok venni majd a serpenyőből) pakoljátok tele az egészet szalámival, szórjatok rá még egy réteg sajtot majd vagdossátok rá az újhagymát, és fűszerezzétek sóval, borssal. Eztán még kb. 15 perc 180 fokos sütőben, és már készen is van! Tipp: Rakjatok rá egy kis joghurtot vagy tejfölt, ez még jobban megbolondítja az ízeket. Ja, és vágjátok fel úgy, mint egy pizzát ahogyan a képen is látjátok! Elkészítési idő: kb. 30-35 percJó étvágyat!