Rozmaringos-citromos lazacfilé spenótos tejszínes pennével

  • 2016.03.13.
  • 4

Ez a bejegyzés egy – számomra – hatalmas űrt hivatott pótolni a blogon. Ennek egy nagyon egyszerű oka van, mégpedig az, hogy a hal már gyerekkorom óta az egyik kedvenc ételemnek számít, és ezért igyekszem is minél többet enni belőle. Ennek okán mutatok egy receptet amit biztosan ti is szeretni fogtok, úgyhogy ne habozzatok, hanem próbáljátok ki! Jöjjenek a részletek! További receptekért, ötletekért, kövessétek a blogot Facebookon is!Kapcsolat, együttműködés: gasztrolabor@outlook.com Rozmaringos-citromos lazacfilé spenótos tejszínes pennévelHozzávalókkb. 500 g norvég lazacfiléfél citrom (karikára vágva)rozmaring (ízlés szerint)fűszerek (só, bors)egy kevés olívaolajA pennéhez1 doboz főzőtejszín (20%-os)spenót (leveles vagy fagyasztott)3-4 gerezd fokhagymaolívaolaj1 csomag pennefűszerek (só, bors)A lazac elkészítéseA lazacot berakjátok egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Megfűszerezitek a rozmaringgal, sóval, borssal, majd egy kevés citromlevet facsartok rá, meg némi olívaolajat. Ezután mehetnek rá a citromkarikák, és az egészet fedjétek be alufóliával. Ha megvan akkor mehet be a sütőbe kb. 180-190 fokon. Nagyjából 20-25 percig sütitek, majd kb. 10 percig még, miután levettétek róla a fóliát. Arra figyeljetek nehogy nagyon megkeményedjen a hal, ezt érdemes ellenőrizni többször is. Ha letelt az idő és könnyen bele tudjátok szúrni a villátokat akkor készen is vagytok! A penne elkészítéseAz apróra vágott fokhagymát egy kevés olívaolajon megpirítjátok. Ha már kellően megpirult akkor mehet hozzá a spenót. Jól fonnyasszátok össze, és fűszerezzétek sóval, borssal. Ezután mehet hozzá  a tejszín is. Jól forraljátok össze, ha kell ízesítsétek még némi fűszerrel majd keverjétek össze a már kifőzött pennével és képen látható módon tálalhatjátok is! Elkészítési idő: kb. 40-50 percJó étvágyat!