EcoGarden, az otthoni növénytermesztés forradalmasítása

  • 2018.06.05.
  • 1

Termessz és figyeld ahogy magból kikel a házi veteményeskerted

Az Ecobloom által fejlesztett EcoGarden egy miniatűr okos üvegház és önfenntartó akvárium egyben, amely lehetővé teszi, hogy egész évben friss és természetes fűszernövényeket és zöldségeket termeszthess. Helyezd az akváriumot  lakásod bármely pontjára, és kezeld a rendszert a világ bármely pontjáról a hozzá tartozó mobil alkalmazás segítségével.
A teljesen automatizált EcoGarden lehetőséget ad arra, hogy otthon, belső térben termeszthess friss zöldségeket/gyümölcsöket, mindezt egy játékos, interaktív és tanító módon
A technológiai megoldásokkal folyamatosan nyomon követheted a rendszer működését
Eper akár télen is? Többé nem akadály! A beépített LED lámpáknak és az intelligens rendszernek köszönhetően egész évben termeszthetsz kedved szerint
A halaknak köztudottan nyugtató hatása van, melyek csökkentik a stresszt
Költöztesd be a természetet az otthonodba ezzel az élettel teli termékkel és élvezd a nyugtató hatását
Az Ecobloom célja, hogy az emberek közelebb érezhessék magukhoz a természetet és a természetes élelmiszerek termesztését. Ennek keretében a cég megalkotta EcoGarden termékét, mely interaktív élménnyé varázsolja a növénytermesztést a négy fal között. Egy ősi módszert modernizálva hozták létre intelligens és modern terméküket. A hal ürüléke tápanyagokban gazdag forrást jelent a növényeknek, miközben a növények kiszűrik a káros anyagokat a vízből, így létrehozva egy természetes és önfenntartó ökoszisztémát. Ez egy forradalmian új módja a friss és lokális növénytermesztésnek. Ez a technológia közel 90%-al hatékonyabb, mint a hagyományos termesztési módok. Továbbá teljesen önnfentartó és akár kétszer gyorsabb növekedést tesz lehetővé. Mindezek mellett teljesen növényvédőszer- és földmentes, valamint magasabb terméshozamot eredményez.
Az EcoGardent otthonod bármely pontján elhelyezheted és a világ bármely pontjáról nyomon követheted a rendszered működését. A mobil alkalmazás segítségével nyomon követheted a növények és a halak állapotát.
Az EcoGarden takarékos LED technológiát alkalmaz, mely a növényekhez illeszkedve optimalizálja az energiafelhasználást és a termesztést. A felhasználó továbbá a LED lámpák színét és intenzitását is állíthatja, mellyel kitapasztalhatja, hogy milyen hatása van a különböző beállításoknak a növények fejlődésére. Játékos módja a kísérletezésnek és tanulásnak!
A technológián túl a design is hangsúlyos szerepet kapott a tervezés során. A skandináv design szellemiségében tervezett akvárium bármilyen belső térben dekoratív kiegészítő elem lehet minimalista és letisztult megjelenésével, mely a természet szépségét hangsúlyozza.

 
Az Ecobloom-ról: Több évnyi kutatás után a céget 2017-ben alapította Hamza Qadoumi Stockholmban két barátjával, Juannal és Emillel, akik szintén részt vettek az EcoGarden fejlesztésében, valamint egy fenntarthatóbb jövő megalapozásában. A cég víziója, hogy forradalmasítsa a lokális növénytermesztést úgy, hogy választ adjon globális problémákra is, úgy mint a túlzott vízfogyasztás és élelmiszerpazarlás.
További információk a cég weboldalán érhetőek el (jelenleg angolul és spanyolul)
A cikket írta: Orbán Emese