Egy kis tonhalas pizza a szombat esti filmezéshez!

  • 2017.02.25.
  • 7


Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk miből készült. Jelen esetben a pizza széleit sajttal töltöttem meg, a feltét pedig tonhal volt sok más finomsággal együtt. 
Hozzávalók a pizzatésztához: 
500 g liszt 
7 g porélesztő 
csipet cukor
csipet só 
1 dl olíva olaj 
Hozzávalók a feltéthez: 
sajt 
tonhalkonzerv 
paradicsommártás 
kaliforniai paprika
olíva bogyó 
szalámi
hagyma
 
Az élesztőt kevés vízben cukorral felfuttatjuk, az olíva olajjal sóval közepesen lágy kenyértészta állagúvá gyúrjuk és legalább 1 órát kelesztjük konyharuhával lefedve. Ha megkelt 2 kis cipót formázunk belőle és 15-20 percre ismét félretesszük konyharuhával lefedve. 
Közben melegítsük elő a sütőt 250 fokra, egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az egyik cipót és olívaolajos kézzel akár a lángost nyújtsuk kerek formára. A széleibe tegyünk kis sajtcsíkokat és tekerjük fel. Az alap lehet bármilyen amit csak szeretünk, én házi pizzaszószt használtam hozzá, erre kerüljön egy adag reszelt sajt, majd a tonhal, hagyma, olíva, kaliforniai paprika, szalámi és végül még egy adag sajt. 
Helyezzük a forró sütőbe 7-8 perc alatt el is készül, de érdemes figyelni a folyamatot, nehogy megégjen. 
Tipp: napraforgó olajjal meg se próbáljuk elkészíteni sokat ront az állagán ha nincs kéznél olíva olaj, akkor inkább hagyjuk ki az olajat. Ez esetben inkább langalló jellege lesz a tésztának, de még mindig jobb mintha napraforgó olajjal rontanánk el. A tésztát le is fagyaszthatjuk az első kelesztés után, szobahőmérsékleten kell felolvasztani és már nyújthatjuk is. Egyszer próbáltam ki én is, de elég jó eredményt kaptam így ha elsokalljuk a tésztát nyugodtan el lehet tárolni ebben a formában is. 
Próbáljátok ki ti is!