Fűszeres csevap

  • 2017.02.20.
  • 2


A múlt heti krk szigettel kapcsolatos élménybeszámoló után, most még néhány recepttel vissza kell, hogy kanyarodjak a baškai kis aparmanban töltött főzőcskézésekhez. Ha már horvátország akkor készítsünk csevapot. Az átlagosnál fűszeresebb, de remek kis rögtönzött recept lett belőle. 
Hozzávalók: 
500 g darált marhahús vagy marha/sertés mix
5 gerezd fokhagyma 
csipet kömény
1 tk oregano 
ízlés szerint bors
ízlés szerint só 
petrezselyem 
1 csipet cayenne bors 
Az alapanyagokat összedolgozzuk, kis rudacskákat formázunk a masszából és grill serpenyőben süssük át. Tálaláskor adhatunk mellé hagymát, ajvárt vagy bármilyen mártogatóst amit szeretünk. A legtöbb helyi étteremben ajvárral és sültburgonyával szolgálják fel némi hagyma társaságában. 
Több féle variáció létezik, ez az enyém ha van kedved próbáld ki te is!