Spagetti grillezett kápia paprikával, pármai sonkával

  • 2017.06.03.
  • 6

Végre itt a nyár, eljött a gyors tészták ideje. Jöjjön hát rögtön egy új szerzemény, grillezett kápia paprikával, pármai sonkával. Fél óra alatt elkészíthető, így nem kell sokáig izzadnunk a konyhában sem, cserébe igazi olasz életérzés keríthet hatalmába egy frissítő, hideg fröccs társaságában.

 
Hozzávalók (2 főre)
160 g spagetti tészta, al dentére főzve,
Két-három szelet pármai sonka,
5 g pancetta, felkockázva,
Két kápia paprika,
Egy paradicsom, felkockázva,
 Jó minőségű extra szűz olívaolaj,
Tengeri só,
Fél friss chili paprika, kimagozva, felaprítva,
Két gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva,
Maréknyi bazsalikom levél, felaprítva,
Frissen reszelt parmezán,
1dl száraz fehér bor
A kápia paprikát grillezzük meg, takarjuk be 10 percre alufóliával, húzzuk le a bőrét, kockázzuk fel. A pancettát pirítsuk zsírjára, adjuk hozzá a felaprított chili paprikát, fokhagymát, fél percig pirítsuk közepes lángon, dobjuk rá a paradicsomot, paprikát, pirítsuk tovább kevergetve 1-2 percig. Öntsük fel fehér borral, rotyogtassuk további 1-2 percig. Adjuk hozzá a kifőtt tésztát 3-4 evőkanálnyi főzővízzel, forgassuk össze, sózzuk, borsozzuk. Dobjuk rá a felaprított bazsalikomot, tépkedjük rá a sonkát, szórjuk meg reszelt parmezánnal, locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk ízlés szerint.