Rácponty

  • 2015.07.05.
  • 4


Izraelből hazatérve egy jó magyar étel. Ami persze szerb.:) Nagyon nem távolodtam el a Mediterráneumtól.

75 dkg pontyfilé
15 dkg szalonna.
2 db hagyma
fél kg krumpli
fél kg paradicsom
fél kg paprika
1 nagy doboz tejföl
só, bors
A filéket alaposan besóztam, és állni hagytam egy órát. Közben a paradicsomokat forró vízbe raktam, majd hideg vízzel lehűtöttem, és leszedtem a héját. A krumplit meghámoztam vastag szeletekre vágtam, és megfőztem. A paprikát és a hagymát is felszeleteltem.A szalonnát felszeleteltem, és a felét egy sütőbe is betehető nagy serpenyőben elősütöttem. Ráraktam a halat bőrös felével, és azt is elősütöttem, hogy ropogós legyen.A halat kiszedtem a serpenyőből, és elkezdtem az összes hozzávalót rétegesen belehelyezni.Alulra a krumpli, rá a paprika, hagyma, paradicsom, ismét paprika, hagyma, paradicsom, közben sóztam, borsoztam. Megkentem tejföllel, majd egész tetejére ráraktam a halszeleteket, amit szintén megkentem tejföllel.
Lefedtem, és 30 percig sütöttem, majd fedő nélkül még 30 percig.

 



Címkék

Hal Ponty