Húsvéti Oreo golyók

  • 2016.03.23.
  • 7

A klasszikus húsvéti menü mellé olyan desszertet szerettem volna készíteni, ami gyorsan elkészül, ugyanakkor mutatós is. Ez a recept ideális lehet mindenkinek, aki hasonlóképpen gondolkodik: szuperegyszerű, sütés nélkül készül és csak négy hozzávalóból áll.
Hozzávalók (30 db golyóhoz):
32 db Oreo keksz200 g tejszínes krémsajt400 g fehércsokoládé100 g nyújtható fondantmassza

A kekszeket ledaráljuk, vagy egy zacskóba téve sodrófával összetörjük (az utóbbi esetben rusztikusabb végeredményt kapunk).

A darált kekszhez hozzáadjuk a krémsajtot, és egy villával homogén állagúvá dolgozzuk a masszánkat. A masszából golyókat formázunk, és sütőpapírral letakart tálcára rakjuk őket.

A golyókat hűtőbe tesszük 20-25 percre, majd gőz fölött megolvasztott fehér csokoládéba forgatjuk. Ha besűrűsödik a fehér csoki, nyugodtan vissza lehet tenni gőz fölé, és újra könnyen dolgozhatunk vele. A csokival bevont golyókat ismét hűtőben dermesztjük, amíg a csokoládébevonat megszilárdul.

Ezután a fondant felhasználva elkészítjük a húsvéti dekorációt. Én harapnivaló nyulakat formáztam, akik gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt sikert arattak.

Ha nem fogy el azonnal, akkor hűtőben tároljuk. :)