Szilvás tönkölykocka (Teljeskiőrlésű, tejtermék és cukormentes)

  • 2018.09.16.
  • 4

Fantasztikus érzés, hogy sütésről-sütésre sikerül azt megtapasztalnom, hogy akkor sem kell hiányolnunk a finom sütiket, ha valamilyen ételérzékenységben szenvedünk! Sajnos, nálam az utóbbi időben sok mindenre fényderült. A meglévő laktózérzékenységen kívül, (egyéb egészségügyi okok miatt), a cukor teljesen tiltólistára került és ügyelnem kell, hogy többé-kevésbé betartsam a 160 gr-os diétát.Ez viszont nem feltétlenül akadályoz meg abban, hogy finom sütiket egyek, és finomat süssek a családnak. Mivel nyakig ülünk a szilvaszezonban, nem is volt kérdés, hogy valami SZILVÁSAT kell sütnöm. Ez kerekedett belőle, egy mindenféle diétába beilleszthető illatos, fahéjás, szilvás boldogság. :-))Hozzávalók:Tészta:20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt10 dkg búza süteményliszt (vagy finomliszt)20 dkg kristályos eritrit½ cs. bio sütőpor2 tk őrölt fahéj4 db M-es méretű tojás1 doboz (2,5 dl) zsíros kókusztejszín15 dkg margarin1 nagy csipet sóA tetejére:80 dkg magozott és negyedelt szilva2 ek tk. morzsa1 tk fahéj1 ek eritritElkészítés:A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét a csipet sóval, verjük kemény habbá. A sárgájához tegyük hozzá az eritritet, a kókusztejszínt és az olvasztott margarint. Robotgéppel dolgozzuk simára. A lisztekhez keverjük hozzá a sütőport és a fahéjat, majd keverjük a tojássárgás keverékhez. Ezután a felvert tojásfehérjét óvatosan dolgozzuk hozzá a masszához. Margarinnal alaposan kikent tepsiben egyenletesen oszlassuk el a tésztát.A tetejére pakoljuk rá a szilvát és szórjuk meg az, eritrittel és a fahéjjal elkevert morzsával.Rakjuk előmelegített 180 fokos sütőben és süssük 40 percig.Rém egyszerű és nagyon fincsi!

Címkék

Sütemények