Omlós, fitt pizzás csiga

  • 2016.09.01.
  • 0

Dédé szomorúan vizslatta a tükörben szarkalábait. Miután megbizonyosodott róla, hogy ezen az éjszakán sem történt meg a varázslat, és nem lett fiatalabb egy perccel sem, igyekezett ráncba szedni magát. Minden reggel ugyanazzal a rutinnal állt neki az átváltozásnak. Hideg-meleg váltózuhany, testradír, gyümölcssavas arcpakolás, utána egy kis szérum, majd a kaviáros csodakrém, végül a fényvédő. Persze ezzel még közel sem ért a szeánsz végéhez. Most jött csak a mutatvány. Minden egyes reggel 30 percig sminkelte magát azért, hogy úgy tűnjön semmi sincs rajta. A legtermészetesebben igyekezett megmutatkozni. Mintha az arcpírt a "kamaszlányos elpirulás", a telt ajkakat  egy "hosszúra nyúlt csók", a szem nyitottságát "a gyermeki rácsodálkozás" adta volna a jóisten sminkszettjéből. És igen, sikerült elhitetnie a környezetével, hogy megállt az idő kereke, hogy ő bizony minden nappal csak egyre fiatalabb lesz. Egyedül Dorogi N. volt tisztában azzal, hogy ikerhúga görcsös erőlködése hamarosan kisimíthatatlan ráncokat és lelki összeroppanást fog eredményezni.  És bár Dorogi N. nem volt az az érzelgős típus, a kegyelmet ismerte. A legutóbbi steak-partyn is megdicsérte testvérét. "Gyönyörű vagy drágám! Igaz nem abszolút értelemben, de kategóriádban meg kell hagyni...kihoztad magadból a maximumot."
Én soha semmit nem kenek magamra, maximum egy kis disznózsírt kókuszzsírt (meg néha hámlasztok, hyaluronsavazok, ultrahangos arccsipkedésre járok, kollagént vedelek és Q10 kapszulákat reggelizem...). DE, ami igazán megfiatalít, az az alvás sütés-főzés a gyerekekkel. Íme egy gyors pizzás csiga recept, ha a petyhüdt bőröd helyett a lelkiismeretedet töltenéd fel. Gyerekeddel készítsd, különben szar anya vagy!
Elkészítési idő: 1 óra (+30-40 perc kelesztés)
Hozzávalók 4 főre
A tésztához:
25 dkg zsírszegény túró
4 ek görög joghurt
1 dl kézmeleg víz
fél csomag instant élesztő
1 tk búza sikér
20 dkg tönköly fehérliszt
10 dkg graham liszt

A töltelék:
1 db 300 grammos paradicsom püré
só, bors
3 marék morzsolt kukorica
1 ek aprított friss bazsalikom
1 ek aprított friss oregánó
10 dkg füstölt mozzarella (a fele a csigába, a másik fele a csigára)
A túrót a joghurttal keverjétek el alaposan. A kézmeleg vízbe mehet az élesztőt. Egy másik edénybe pedig jöhetnek a száraz hozzávalók: a kétféle liszt, a só, a sikér. A liszt közepébe tegyetek egy mélyedést, és öntsétek bele az élesztős vizet, majd jöhet a joghurtos-túrós keverék is. Most jöhet a gyúrás! Addig gyúrjátok, ameddig rugalmas bucit nem kaptok, ha kész, fedjétek le egy konyharuhával és egy órát hagyd pihenni. Miután megkelt a tészta, egy deszkát liszttel szórjatok meg és nyújtsátok ki rajta a tésztát. Kenjétek meg a paradicsompürével, szórjátok meg a kukoricával, a sóval, a borssal, a sajttal és a zöldfűszerekkel, majd tekerjétek fel. Egy éles késsel vágjatok 3-4 cmes darabokat, ezeket pakoljátok egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy fél órát pihentessétek. Kapcsoljátok be a sütőt 190 fokra. Egy tojást verjetek fel, kenjétek le a csigákat és szórjátok meg a maradék sajttal, majd dugjátok be a sütőbe. Akkor készültek el a csigák, ha szép aranybarnára sültek. A sütőajtót ne nyitogassátok.
Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet.