Csészsés csokigolyók

  • 2016.05.02.
  • 3

Dédé egy-egy túlzsúfolt családi hétvége után úgy várta a hétfői munkanapot, mint testvére, Dorogi N. az új csokicsöveket a szoláriumába. "Imádom a gyerekeimet, jólesik velük rácsodálkozni a világ szépségeire, és annyi mindenre tanítanak." - Áradozott ezeken a hétfőkön a vezető divattervezők ruháival telepakolt kisvárosi butikjában a közelebbi vásárlóinak. Majd félmosolyra húzta a száját, kitette a rögtön jövök táblát, lehúzta a sötétítőt, felpakolta a lábát az asztalra, és megnézte a Szex és New York legújabb részét. És persze bekanalazott egy egész adag extra karamellás Haagen-Dazs fagyikát.
Ha a munkahelyeden neked is jól esik a koradélutáni desszertke, akkor készítsd el előre a gyerekekkel hétvégén ezeket az isteni nyers csokigolyókat. A közös programmal a szuperanyuságot is kipipálhatod, és lopva még saját magad kényeztetéséért is tehetsz. ;)
Hozzávalók kb. 20-25 golyóhoz:
1 csésze dió
0,5 csésze mandula
1 csésze aszalt datolya kimagozva
0,5 csésze holland kakaópor
1 kismarék aszalt meggy
1 teáskanál instant kávé
1 mokkáskanál vanília őrlemény/1 vanília rúd kikapart belseje
1 csipet só
+hempergetéshez pirított szezámmag
A mandulát és a diót aprítóban megdaráljuk, majd hozzáadjuk a datolyát szemenként és az aszalt meggyet is, a kakaóport, a vaníliát, és a sót is, és masszává daráljuk. Golyókat formázunk belőle, szezámmagban, vagy színes zöldségőrleményben megforgatjuk (pl. cékla, tökmagliszt) és bonbonpapírba tesszük, vagy pálcára szúrjuk.
Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet.