Gombás-baconos töltike

  • 2016.04.12.
  • 8

Dédé sejtette, hogy a folyamatos hőmérőzéssel, szex előtti tudatos ellazulással (autogén tréning+mantrázás) és az aktus utáni gyertyaállással nem az ösztöneinek kedvez, de ez cseppet sem érdekelte. Gyereket akart, és ezért képes volt hegyeket is megmozgatni. Úgy érezte, mindent kézben tart a projekt sikeressége érdekében, csak egy valami hibádzott, ez pedig a férje volt. Dédé ugyanis méla undorral viseltetett gazdag, ámde öreg férje iránt, akinek valaha jobb napokat látott teste is az idő múlásáról tett tanúbizonyságot. Gázzal teli hasából kitüremkedő köldöke  az elmúlt évtizedek mozgásszegény és zsírban gazdag életmódját hirdette, tokája alá lemoshatatlan csíkot rajzolt a sokéves izzadás. A valaha kedves mosolyú, nagyvonalú és szórakoztató Giorgiót, lomha és tunya öregemberré töppesztette az idő. Dédé azonban kicsi lánynak is mindig szófogadó volt, és fiatalasszonyként is igyekezett megfelelni az elvárásoknak. Így kissé öklendezve bár, de minden középidőben, (ha az ovulációs teszt is igazolta a peteérést) eleget tett asszonyi kötelességének, és színlelt mosollyal és orgazmussal tűrte, hogy a férje pulykavörösre  erőltesse a fejét ezekben a két perces menetekben. "Hát ez sem szerelemgyerek lesz!" - gondolta magában Dédé, miközben azon imádkozott, hogy végre megtermékenyüljön, és többé ne kelljen elviselnie férje halszaggal keveredett viszkis leheletét, és puha tenyerének érintését.
Ha szereted a házias ízeket, de szereted az egészségedet is, és még egy indur-pindurt hiú is vagy, akkor ez a recept neked szól. A kelkáposztának hála pihe-puha gázzal ugyan töltődhet a pocak, és a bacon sem az a kifejezetten diétás kaja, de azért összességében nézve, ez mégis csak egy light verzió.
12-15 db-hoz
25 dkg kerek szemű barnarizs
20 dkg kockázott bacon
50 dkg csiperke
2 ek kókuszzsír
4 gerezd fokhagyma
1 ek borsikafű
1 mokkáskanál szerecsendió

bors
12-15 db kelkáposzta levél
1 nagy görög joghurt (fele 4 ek vízzel lazítva+mustár+só, bors+bazsalikom)
másik fele fél citrom leve, só, bors, aprított menta
A barnarizst kétszeres vízben, lassú tűzön szétfőzzük – ez körülbelül 50 percet is igénybe vehet. Közben a kókuszzsíron a fokhagymát megfuttatjuk, a bacont hozzákeverjük, majd a gombát is. Jöhetnek a fűszerek és a só. A kész barnarizst hozzákeverjük, ha kell, kevés folyadékot öntünk hozzá, a lényeg, hogy ragacsos, szaftos legyen a végeredmény, de ne folyós. A kelkáposzta levelek vastag erét kivágjuk és 5 percre gyöngyöző vízbe tesszük. A puha levelekbe a töltelékeket beletekerjük, a vízzel higított görög joghurttal meglocsoljuk, és 25 percre 180 fokon sütőben összesütjük. Tálaláskor a citromos, mentás görög joghurttal kínáljuk.
Gyere a Facebook oldalamra és szeresd ott is a főztömet.