Töltött csirkemell kockák.

  • 2018.05.05.
  • 2

Töltött csirkemell kockák.
Nagyon laktató étel és praktikus a recept, mivel melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.
Hidegtál része is lehet, mivel hidegen könnyebben, szebben szeletelhető.

Hozzávalók: 4 személyre
90 dkg csirkemell filé,
40 dkg csirkemáj,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
só, bors,
majoránna,
2 dl tejszín,
15 dkg trappista sajt,
20 dkg szeletelt bacon (1 csomag)
3 evőkanál olaj,
vaj vagy margarin a /tepsi kenéséhez.
A csirkemell filéket vékony szeletekre vágom, mindkét oldalát sózom, borsozom.
(A tarka borsot frissen őrölve, intenzívebb íze miatt ajánlom az elkészítéshez.)
A sütőtálat vagy tepsit kikenem margarinnal, erre kerülnek a baconcsíkok, majd a hússzeletek felét belerakom.
A csirkemájat hártyájától megtisztítom, elkaparom, vagy apróra vágom.
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem, hozzáadom a májat, petrezselyemzöldet, fokhagymát, majoránnát. A tűzről levéve sózom, borsozom, majd a zsemlemorzsával összekeverem.
Rárakom a fűszerezett csirkemell szeletekre, szépen elsimítom.
A csirkemell másik felével betakarom, a tejszínnel megöntözöm.
Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 200 fokon sütöm 50 percig.
Ezt követően reszelem rá a sajtot és fólia nélkül a sajt pirulásáig sütöm tovább.
Nagyon omlós lesz a hús. Bármilyen burgonya, rizs vagy zöldségköret illik hozzá.