Tojásleves

  • 2017.03.18.
  • 2

A világ egyik legegyszerűbb, mégis egyik legfinomabb levese, noha nem túl attraktív, az tény. De mi nagyon szeretjük! Ha ötlet híján vagyunk, és nemigen jut eszünkbe semmi főznivaló, akkor mindig ott lapul valahol adu ászként a tojásleves. Kevés dolog kell hozzá, nem is telik sok időbe az elkészítése, a végeredmény pedig egy remek kis leves. Kell ennél több?

Hozzávalók:
-3 ek. olaj
-2 ek. liszt
-4 db tojás
-Fűszerpaprika
-Só, bors, őrölt kömény, ízlés szerint ecet, fokhagyma, babérlevél
Az olajból és a lisztből készítsünk egy egyszerű rántást. Ha kellően megpirult, húzzuk le a tűzről, és keverjük el benne az ízlés szerinti mennyiségű fűszerpaprikát. Tegyük vissza a gázra, majd öntsük fel 2,5-3 liter vízzel. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Tehetünk bele babérlevelet, vagy épp fokhagymát is, ezek sem rontanak ám rajta! Óvatosan forraljuk fel (ha nem vigyázunk hajlamos kifutni az istenadta!). A tojásokat verjük fel egy tálban, majd folytonos keverés közben öntsük bele a levesbe. Ha ecetesen készítjük, úgy most jöhet pár csepp az ételbe, és készen is vagyunk! Természetesen készíthetjük ezt a finomságot egész tojásokkal is, így is, úgy is finom!
Jó étvágyat hozzá!