Kelbimbó főzelék

  • 2016.09.18.
  • 1

Jó ideig igencsak hadilábon álltam a kelbimbóval. Megettem, ha épp az volt a terítéken, de nem mondhatnám, hogy kedvelt zöldségem volt.  Az elmúlt időszakban felfedeztem, hogy bizony nagyon sokféleképpen el lehet készíteni a kelbimbót. Szerepelt már itt a blogon egy nagyon egyszerű, és isteni saláta, most pedig ideje elhozni Nektek egy hagyományos főzeléket!

Hozzávalók:
-50 dkg kelbimbó
-4 db közepes burgonya
-3 gerezd fokhagyma
-1 nagy pohár tejföl
-Só, bors, kömény, liszt a habaráshoz
A kelbimbót tisztítás után vágjuk félbe (de egészben is hagyhatjuk, ha úgy szimpatikusabb), a burgonyát hámozzuk meg, és kockázzuk fel. Tegyük ezeket egy lábosba, és fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, tört fokhagymával. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és így főzzük.
Ha az alapanyagok megpuhultak, akkor tejfölös habarással sűrítsük be a főzeléket (ehhez a mennyiséghez kb. 4 evőkanál lisztre van szükség). Kedvünk szerint készíthetjük fűszerpaprikával, vagy akár nélküle. Ha szükségét érezzük, fűszerezzünk utána.
Fasírttal, vagy épp párizsi szelettel is tökéletes párosítás, de természetesen más feltéttel is bátran fogyaszthatjuk a kelbimbófőzeléket.
Jó étvágyat hozzá!