Gourmet halvacsora: Halrudacskák

  • 2017.01.18.
  • 5

Elsőre nem hangzik túl jól ez a gourmet halrudacska téma és nem is ment el az eszem. :) De mint halkedvelő ínyenc kijelentem, hogy az én halrudaimnak semmi köze ahhoz a bizonyos kapitányhoz és egyéb mélyhűtött rudasított halakhoz, vagy annak látszó tárgyakhoz. Utoljára készre sült halat is csak kisgyermek koromban fogtam egy sarjadó vetésben, ami a szomszéd telek volt. Az volt az én zöld tavam, oda volt bevetve a horgom. Fogtam én ott cipőtől kezdve mindenfélét, amit csak a szüleim elképzeltek – és igen, egyszer egy zacskó frissen sült keszeg is akadt a horgomra. Hát, ez már nem ma történt és kicsivel később már igazi vízből kapkodtam ki az igazi halakat.

Egyik kedvelt halam a pisztráng, nagyon jó ízű és relatíve olcsó is, de fontos, hogy egy jobb tenyészetből származzon, ha már nem lehet vadvízi. Általában nem készül pisztrángból rántott hal, pedig nagyon finom így is. A halrudacskáim mellé pedig egy hozzá illő, de valahogy kissé elfeledett mártást, a Csíki mártást és egyszerű héjában sült krumplit készítettem, sok vajjal. Mint mindig, mindenhez kiváló alapanyagokat használtam. Szerencsére a halon kívül nem kellett semmit vennem, mert minden más volt itthon. Italnak ehhez az ételhez egy testesebb rozét ajánlanék.
[...] Bővebben!