Alkoholban érlelt marcipános gyümölcskenyér

  • 2016.12.19.
  • 4

Tegnap sütöttem meg ezt a téli süti különlegességet, gondoltam, gyorsan posztolom is, mert már rég jegyeztem le a receptet és már nagyon itt volt az ideje. Rendszeresen sütök is, mert jó minőségű sütemény, kedvező áron szerintem csak így érhető el. Természetesen, mint mindig, csakis kiváló alapanyagokkal dolgoztam. A receptre pár éve akadtam, ha jól emlékszem, a Bűvös Szakácson.

Elsősorban az érleléses dolog fogott meg benne, ami 2-3 hét. Természetesen sütés után is ehető már, de messze nem ugyanaz a műfaj. Még érdemes elkészíteni a bejgli mellé az ünnepekre, mire az elfogy, elő lehet venni ezt a csemegét. Az érleléshez célszerű jó minőségű konyakot és / vagy rumot használni. Én eddig mindig csak konyakkal érleltem, de idén először rummal kezelem az egyik „veknit”. :) Iszonyúan komplex, állagra tömény sütemény, az érlelés végére az állaga és az íze tökéletes harmóniát alkot. De sajnos nehezen éri meg a 3 hetes kort, mert egy hetes érlelés után már gyorsan „kopik”. :D Nem is mondok már semmi többet, csak pillantsatok rá a hozzávalókra. Celofánba csomagolva remek karácsonyi ajándék is, de erről már szerintem lekéstünk …
[...] Bővebben!