Mentás-csicseriborsós madársaláta

  • 2018.06.24.
  • 5


Szeretem a csicseriborsót. Először nem is tudtam, hogy szeretem, mert "csak" a humuszt szerettem. Aztán pár éve, miután utánanéztem miből is van, rájöttem, hogy igazából a csicseriborsót szeretem. Azóta nagyon sok formájában próbáltam már. Az első hely persze megmarad a humusznak, de itt van rögtön Nektek a 2. és a 3. helyezett is.
A 2. helyezett ez a mentás madársaláta, amihez a sima csicseriborsó mellé, a biztonság kedvéért szoktam tenni egy kis fűszeres sült csicseriborsót is, aminek a receptjét itt találjátok!  
S miért madársaláta? Mert a selymes és különleges levélkéi enyhén dió ízűek. Így nagyon jól harmonizálnak a csicseriborsó szintén diós, mogyorós ízével. Ehhez már csak egy kis édeskés paradicsom, sós sonka (így a család férfi tagjai is sokkal szívesebben eszik!) és mentás öntet kell és kész is a laktató és finom salátavacsora.
[...] Bővebben!