Dinnyés-fetás rukkola

  • 2018.06.18.
  • 4

Nyáron én a nagy melegekben nem kívánom a nehéz ételeket, de az ízekben gazdagokat annál inkább. Ezért is szeretem ezt a salátát, mert minden általam kedvelt íz megtalálható benne. Édes a dinnyétől, sós a fetától, mustáros a rukkolától, csípős a borstól és savanyú a citromtól. 
A tálalásnál a lényeg, hogy a dinnye és a feta harapható és nem túl kicsi legyen. Az enyém azért lett szívecske és csillag formájú, mert nehezített pályán gyerekekkel, Alberttel és Lottival együtt készítettem elő a fotózáshoz. Le kellett foglalnom őket valamivel, és a formaszaggatás végeredmény olyan szép lett, hogy végül ezek kerültek fel a tányérra! 
Nektek hogy tetszik? 

Dinnyés-fetás rukkola
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (2 adaghoz):- 2 nagy szeletnyi (10 dkg) dinnye- 1 csomag (10 dkg) feta sajt- 1 csomag (8 dkg) Eisberg rukkola- 3-4 tekerésnyi friss bors- 1/2 citrom

Szükséges eszközök:- salátástál- vágódeszka- kés- borsdaráló- tálaláshoz kát tányér- opcionális: csillag és szív alakú sütemény kiszűrők
Elkészítés:
1. A dinnyét vágjuk fél cm vastag szeletekre vagy kockázzuk fel készítsünk csillagokat belőle.  
2. A fetát szintén kockázzuk fel, vagy készítsünk belőle szívecskéket a kiszűróval.
3. A két tányérra osszuk szét a rukkolát. Tegyük a tetejére a dinnyét és a fetát, majd daráljunk rá friss borsot, és facsarjunk rá citromot.

Ha szeretnétek látni, hogy élőben hogyan készítem el ezt a salátát és még sok más finomságot, akkor gyertek el június 23-24. a Millenárisra az Eisberg - FitBalanceZERO Gasztrófesztiválra! Mind a két nap találkozhattok velem a színpadon! Részletek itt: https://www.facebook.com/events/1735117673200957/