Vidám húsvéti reggeli gyerekekkel

  • 2018.03.29.
  • 4


A Húsvét egy jó móka! Lehet ajándékokat keresni a kertben, húsvéti tojást festeni, és finomakat enni! Én nagyon szeretem a Húsvét hangulatát. Gyerekkoromból is csupa jó emlékem van. Na jó nem az, amikor Miskolcon a nagyszüleimnél, a nagypapám hajnal 6-kor, a jéghideg pincében tárolt, szódásszifonnal locsolt meg minket. (Csak halkan jegyzem meg, hogy ebben nem is a hideg volt a legrosszabb, hanem az, hogy még percekig pezsgett a fülemben a szénsav!)
Szóval soha nem a locsolkodás miatt vártam a nyuszit. Én már akkor is enni szerettem, és a reggeliket vártam a legjobban! Ilyenkor mindig kalácsot ettünk sonkával, tojással, retekkel, friss paradicsommal és újhagymával! Most már sok-sok tormával is megkenve! Remélem Köztetek is akad olyan, aki nem kenyérrel, hanem édes, házi kaláccsal eszi a sonkát! 
Tixivel, a Mommy&More bloggerével és a gyerekeinkkel, ezeknek a reggeleknek a vidám hangulatát próbáltuk megteremteni, és elhozni Nektek. Én természetesen a főzést vállaltam, a pasztell hangulat, a dekoráció és a ruhák Trixi ízlését dicsérik. Kattintsatok is tovább az ő oldalára a többi outfitt és pasztell szépségekért!
Mivel a gyerkőcöket is szerettük volna bevonni a reggeli készítésébe, ezért vidám húsvéti dekorációt találtam ki, amihez könnyen beszerezhető hozzávalókat használta: répát, rozmaringot, banánt, almát, áfonyát. Az alapokat Ti is könnyen előkészíthetitek, és akkor az asztalnál kezdődhet a díszítő móka!

Tükörtojás csibe
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (1 csibéhez):- 1 tojás- 1 karika répa- 2 szem fekete szezámmag (de chia maggal vagy akár lenmaggal is helyettesíthető)- 1 szelet kalács- kevés vaj
Szükséges eszközök:- serpenyő- vágódeszka- kés- tányér
Elkészítés:1. A tojást jól felforrósított serpenyőben kezdjük el sütni, hogy ne folyjon nagyon szét a fehérje. Ha ez esetleg nem sikerülne, akkor késsel majd méretre vágjuk. Kenjünk meg egy szelet kalácsot vajjal (így nem fog a díszítés közben annyira csúszkálni), tegyük rá az elkészült tükörtojást, és tehetjük egy tányérra.  
2. A díszítéshez, vágjuk három egyforma háromszöget a répaszeletből. Az egyik lesz a csőre, a másik kettőt 2-2 helyen kicsit vágjuk be, hogy láb formájuk legyen. Már csak a szezámmagra lesz szükségünk és díszíthetünk is.
3. Tegyük a sima répa háromszöget a tojássárgája közepére, ez lesz a csőre. Mehet fölé a két szezámmag szemnek, végül a két bevagdosott répa lefelé fordítva lábnak. 

Főtt tojás csibék
Elkészítési idő: 5 perc + 10 perc tojásfőzés
Hozzávalók (2 csibéhez):- 1 tojás- 2 karika répa- 4 szem fekete szezámmag- 6-8 szál friss rozmaring levél- kevés reszelt torma (gyerekeknek pár csepp majonéz)
Szükséges eszközök:- lábas- vágódeszka- kés- tányér
Elkészítés:1. Főzzük a tojásokat 10 perc alatt keményre. Azonnal tegyük őket hideg vízbe, hagyjuk őket kihűlni, mert így könnyebb lesz pucolni.
2. Miután a tojásokat megpucoltuk vágjuk félbe. A hátuljukon a fehérjét vágjuk le egy kis részen egyenesre, a tányérra rakjuk egy kevés tormát (gyerekeknek majonézt), tegyük rá a tojásokat, így nem fognak csúszkálni a díszítés közben.
3. Vágjuk hat egyforma háromszöget a répaszeletekből. Kettő lesz a csőrük ezt tehetjük is a tojások sárgájának a közepére. A másik négyet 2-2 helyen kicsit vágjuk be, hogy láb formájuk legyen, és tegyük a kerekebb végére a tojásoknak megfordítva. A szezámmagok mehetnek a csőr fölé szemek. A rozmaring levelek pedig a fejük búbjára tollnak.

Palacsinta nyuszik
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (12 nyuszihoz):- 2 banán- 2 tojás- 8 dkg zabpehely- 2 piros és 1 zöld alma- 5 dkg áfonya (helyettesíthető bármilyen csokidrazséval)
Szükséges eszközök:- keverőedény- botmixer- serpenyő- olaj a sütéshez- kanál- vágódeszka- kés- tányér- szívószál (minél erősebb legyen)
Elkészítés:1. A zabpelyhet, egy banánnal, és a tojással együtt botmixerrel keverjük össze jó alaposan. Egy serpenyőt tegyünk fel a tűzre melegedni. Mikor már forró, tegyünk egy kevés olajat bele. A tésztát egy kanál segítségévél öntsük a serpenyőbe. (A serpenyő méretétél függően 4-8 palacsinta sülhet egyszerre.) Süssük 2-3 percig közepesen lángon, amíg szép aranybarna nem lesz, majd fordítsuk meg, és süssük további 2-3 percig. 
2. A másik banánt karikázzuk fel. Az áfonyát mossuk meg.
3. A piros almából szívószállal vágjunk kis köröket a nyuszik orrának: mélyesszük bele a szívószálat az almába, majd forgató mozdulatokkal szedjük ki a kis darabka héjat. A maradék piros almákból vágjunk vékony cikkeket, a zöldekből kis háromszögeket. 
4. A díszítéshez tegyünk két palacsintát a tányérra. A banán karikát tegyük fel először, arra mehet a kis, piros pötty orrnak. Majd a két szemnek az áfonya. A piros füleket picit dugjuk be a palacsinták alá. A kis zöld háromszögekből formáljunk csokornyakkendőt, vagy masnit attól függően, hogy fiú vagy lány nyuszit szeretnénk!

Nálunk minden csibe és nyuszi elfogyott, és a díszítést is nagyon élvezték a srácok! Várjuk a beszámolókat, hogy Nálatok hogy zajlott a Húsvét reggel!
Kellemes nyuszizást mindenkinek! 
Fotó: Máth SzilviaCsajok ruhája: Lilimod Mi ruhánk Trixivel: INQ concept Styling: Trixi, Mommy & More