5 tipp egy pihentető, csajos kiruccanáshoz a Balatonon

  • 2018.03.09.
  • 2

Múlt héten munkának álcázott pihenésre mentünk a #csajszombat-os csajokkal a Balatonra. Mert néha jó kiszakadni a hétköznapokból, és egy kicsit feltöltődni. S bár tényleg dolgoztunk is, mert lassan itt a tavaszi csajszombat, de azért bőven juttott időnk a pihenésre! De mitől is lesz egy ilyen nap valóban pihentető? Íme az én 5 tippem!

1. A csodálatos környezet
Egy esztétikus és rendezett környezet már magában lehet pihentető. A csajokkal mi ráadásul egy fantasztikus napot töltöttünk el Siófokon, a Mala Garden Penthouse lakosztályában. Az ajtón belépve elállt a szavunk, ami ha öten vagyunk együtt elég nagy ritkaság (akik ismernek minket pontosan tudják miről beszélek)! Hatalmas terek, vibráló színek, egyedi keleti stílusú berendezés és festői kilátás az erkélyünkről a Balatonra. Imádtam a szőnyeket, a kérámiákat a polcokon, a színes párnákat, a hatalmas kanapét, a négy gyönyörű franciaágyat és a két hatalmas fürdőt.   
2. Finom ételek
Nekem már maga az is felüdülés, ha nem én főzök, de itt isteneieket ettünk. A reggeli svéd asztal csupa finomssággal volt megpakolva. Az étlapról pedig bármit választottunk, minden finom volt. A pirított mogyorós kávét, ha ott vagytok ki kell próbálnotok, és a helyben készített, szezonalitásnak megfelelően válogatott alapanyagokból készült süteményeket se hagyjátok ki!
3. Relax
Szeretem mikor nem kell rohanni, nem kell időre menni valahová, és van idő mindent nyugodtan megcsinálni. A kellemes, nem sietős reggelink után belebújtunk a szálloda pihe-puha köpenyeiben, és irány a wellness. Gyönyörű látvány volt a medneceből a Balaton. A szaunázás után, pedig ledőltünk a kényelmes pihenőágyakra, olvastunk, dumcsiztunk, és nem nagyon akaródzott felkelni!
4. A Balaton 
Szoktatok szezonon kívül a Balatonra menni? Ha nem, mindenképpen próbáljátok ki egyszer! (Az egész évben nyitvatartó szuper éttermeket megtaláljátok a Balatoni Gasztrotérkép-en.) Mi most épp akkor voltunk lent, mikor azok a nagyon nagy hidegek voltak, és befagyott a tó! Gyöngyörű látvány volt. A partot jég borította, de beljebb még hullámzott, kísértetiesen szép volt!

5. A jó társaság
Legvégére hagytam az egyik legfontosabbat! Nem mindegy kivel pihenünk. Egy jó ízű nevetés, egy igazi önfeledt bolondozás, nagyon ki tudja szakítani az embert a munkás hétköznapokból. Nálunk ebben a csajokkal soha sincs hiány. Így volt ez itt is. Ehhez csak pluszban hozzájárult, hogy a szállodában mindenki nagyon kedves volt, a felszolgáló, a recepciósok és bárki akivel találkoztunk. Szerintem legközelebb is megyünk, csak egy kicsit hosszabb időre!

Fotók: AppleHeart Photography, Mala Garden