Citromos kockák " nagyon citromos

  • 2016.03.09.
  • 4

Nagyon-de-nagyon régóta kerestem már egy iszonyúan citromos sütemény receptjét. Jelentem, megtaláltam! Egy gondom volt vele, hogy követtem pontosan a receptet, így nagyon édes is lett a krém, szóval következőleg, tuti kevesebb cukrot teszek bele, de nektek az eredeti mennyiséget írom, mert lehet, hogy citromosan és édesen fogjátok szeretni Íme a recept:Hozzávalók:Tészta:250 g liszt100 g cukor1/2 teáskanál só226 g vaj (hideg, éppen a hűtőből kivett)Krém:300 g cukor (na ebből teszek kevesebbet következőleg)32 g liszt4 tojás12 g citromhéj160 ml citromléTetejére:porcukorElkészítés:Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy kb. 30×25-ös tepsit, béleljük ki sütőpapírral.A tésztához a lisztet, cukrot és sót keverjük össze, majd a hideg, kockákra vágott vajat adjuk hozzá és egy villával kezdjük el összekeverni. A végén egy kicsit a kezünkkel is rásegíthetünk, de csak gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg. Nem kell a tésztát összegyúrni, hogy teljesen összeálljon.Öntjük a morzsás tésztát a tepsibe és egy kanál segítségével simítsuk, egyengessük el a tepsiben. Kicsit ragad, de nem lehetetlen Tegyük az előmelegített sütőbe 20 percre, majd vegyük ki és hagyjuk hűlni, míg a krémet elkészítjük. A sütőt ne kapcsoljuk ki!A krémhez verjük fel vagyis inkább keverjük el a tojást, míg egynemű lesz. A cukrot a liszttel keverjük el, majd 3 részletben keverjük bele a tojásba, hogy csomómentes legyen.A citromhéjat, majd a citrom levét is keverjük bele. Most, a még hív krémet öntsük a tésztára és tegyük be az előmelegített sütőbe 20 percre.Vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral szórjuk meg és vágjuk kockákra.Jó étvágyat!A recepthez hoztam videót is, ami alapján elkészítettem.Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai