Lasagne muffin " az új őrület!

  • 2016.02.01.
  • 6

Annyira magával ragadott mostanában a facebook-on terjedő videós receptek özöne, hogy muszáj kipróbálnom belőle párat, mert azért mindennek van határa! Így esett a választásom elsőként erre a videóreceptre. Persze, gondolhattam volna, hogy nem lesz olyan egyszerű, mint a videóban A tésztával meggyűlt a bajom, de az csak az én hibám volt, mert mire felhasználtam, már kicsit kihűlt, így nem lehetett olyan szépen formázni. Tehát a tésztát, tartsátok melegen, főzés után, a vízből kivéve azonnal formázzátok, mindent készítsetek először el, a tészta legyen az utolsó, úgy tuti könnyebb lesz a dolgotok. Viszont a fáradozást megérte, hiszen egy mutatós és finom vacsora kerekedett ki belőle.Íme a recept:Hozzávalók:kb. 24 lasagne tésztalapsóvíz a főzéshezolaj a muffin tepsi kenéséhezMarinara szószhoz:2 evőkanál olívaolaj1 evőkanál vaj4 gerezd fokhagyma1 nagy sűrített paradicsom (400 g-os)ízlés szerint szárított bazsalikom (de lehet friss is)1 evőkanál cukorízlés szerint sóízlés szerint borsPörkölthöz:3 gerezd fokhagyma1 kis fej vöröshagymakevés olajkevés vaj½ kg darált húsmarinara szósz (a 400 g-os paradicsomból készült)ízlés szerint sóízlés szerint borsSajtréteghez:500 g ricotta1 csésze reszelt sajt (a Ricotta dobozában mérve, de egyébként ízlés szerint)2 evőkanál bazsalikom1 evőkanál borsTetejére:mozzarellareszelt sajt (parmezán, de jó a trappista is)Elkészítés:Először is kezdjük a marinara szósszal, hiszen azt a pörkölthöz kell használnunk. Rém egyszerű elkészíteni és bármikor csak simán spagetti tésztára öntve is fogyaszthatjuk Szóval a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra daraboljuk, nem kell áttörni foghagymanyomón! A vajat az olajjal összemelegítjük, majd a fokhagymát rádobjuk és kicsit megpirítjuk, de vigyázzunk, mert könnyen megéghet.A sűrített paradicsomot ráöntjük, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk és összeforraljuk. Hozzáadjuk a bazsalikomot és kész is vagyunk.Elkészítjük a pörköltet. A vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát az olajjal és vajjal egy lábasba tesszük, a hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a húst és fehéredésig pirítjuk. A marinara szószt beleöntjük, összeforraljuk, megkóstoljuk, majd ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt kb. 15-20 perc alatt készre főzzük.Közben elkészítjük a sajtréteget. Mindent egy tányérba teszünk és jól összekeverünk.A lasagne tésztát forrásban levő, sós vízben megfőzünk, de ne főzzük szét. Szűrjük le és formázzuk. Egy muffinhoz szükségünk lesz 3 kerek lasagne tésztadarabra és 1 csíkra, amivel az oldalát béleljük ki.A muffinformát kenjük ki vékonyan olajjal. Tegyünk az aljára egy kerek tésztalapot. Egy csíkot pedig helyezzünk bele úgy, hogy az oldalát kibélelje, fedje teljesen. Egy-két evőkanál sajtkrémet tegyünk bele, majd simítsuk el. Erre tegyünk egy újabb kerek tésztalapot, majd a pörköltből simítsunk rá 1 evőkanálnyit. Erre kerül a 3. kerek tésztalap, majd a tetejére jön a mozzarella sajt és a reszelt sajt. Mindegyik mélyedéssel így járjunk el, nálam 12 muffin készítéséhez való a tepsi.A megmaradt tésztából, pörköltből és sajtrétegből egy újabb adag muffint készíthetünk, de tökéletes egy pitéhez is. Én pitét készítettem belőle.180 fokra előmelegített sütőben süssük a muffinokat 15-20 percig. Melegen fogyasszuk. A pitét is süssük meg és melegen fogyasszuk.Megjegyzés: természeten az adagot lehet felezni, hogy 12 muffinhoz legyen elegendő, de nem éri meg. Másnap a pitét megmelegítjük és elfogyasztjuk, persze csak ha megmarad. Nálunk megmaradt, hiszen ketten vagyunk, de egy több fős család akár az egészet elfogyaszthatja egyszerre Íme az elkészült pite is Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai