Majoránnás sertéscomb, sült burgonyával

  • 2015.11.02.
  • 8

Egyszerű, gyors, de igazán finom étel. A majoránna dominál benne, de pont ez a jó. Ez egy régi receptem, melyet újra elkészítettem, bár nem volt hozzá receptem, csak a fényképek. Még a neve sem volt leírva, így most elneveztem. Történt ugyanis, hogy réges-régen elkészítettem, lefotóztam fázisfotókkal együtt, viszont nem mutattam meg nektek. A napokban ráakadtam a névtelen albumra, benne a fotókkal, a nyálam rögtön összefutott a számban, mert a képek alapján rögtön a számban éreztem az ízét. Így tudtam, hogy el fogom készíteni hamarosan, ez meg is történt. Ugye, mondanom sem kell, hogy az íze fenomenális, nem csalódtam az emlékeimben! Próbáljátok ki, megéri a füstölt szalonna tökéletes párosítás a majoránnával. Köretnek pedig egy rém egyszerű sült burgonyát tálaltam.Íme a recept:Hozzávalók:10 dkg füstölt szalonna1 nagy fej vöröshagyma4-5 gerezd fokhagyma1 kg sertés comb1-2 kiskanál majoránna (de ízlés szerint több, kevesebb)ízlés szerint őrölt, fekete borsízlés szerint sóízlés szerint pirospaprikanagyon kevés vízElkészítés:A sertés húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A szalonna bőrét eltávolítjuk (de nem dobjuk ki), a szalonnát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, majd felkockázzuk. A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörtjük.Egy lábasba tesszük a szalonnát és a bőrét is, majd elkezdjük sütni, amíg a szalonnából a zsír elkezd kisülni. A szalonna bőrét, ha kellően megsült vegyük ki, majd fogyasszuk el (nálam a kutyusunk szokta megkapni, imádja ). A vöröshagymát tegyük a szalonnára és süssük, míg szépen üvegesre párolódik. Adjuk hozzá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a húst. Süssük, míg szépen kifehéredik és levet ereszt. Pirospaprikával színezzük, majd egy nagyon kevés vizet öntünk hozzá, hogy a húst majdnem ellepje. Nem kell ehhez az ételhez sok szaft. Felforraljuk, hozzáadjuk a majoránnát és készre főzzük. Kóstoljuk meg közben, ha szükséges még sózzuk, majoránnával ízesítjük.A sült burgonyát egyszerűen készítem. Megpucolom a krumplit, hasárbokra vágom, megmosom, leszárítom, majd olajban kisütöm. Ezzel kínálom még melegen.Jó étvágyat!Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai