Málnás-habos sütemény " sütés nélkül

  • 2015.07.08.
  • 6

Kezdjük rögtön a legfontosabbal, nem kell sütni! Ez egy sütés nélküli, málnás finomság. Barbi konyhájában bukkantam a receptre, bár nem követtem az ott leírtakat pontosan, mert ugye mindenki úgy készíti a pudingot, ahogy szereti Na meg a málnából is többet használtam, mert imádom és szezonja van! Íme a recept:Hozzávalók:1 csomag négyzet alakú háztartási keksz (nekem 55 db)2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)800 ml tej8 evőkanál cukor500 g málna2 dl cukrászhab (ha tejszínt használtok, akkor fixáló is kell bele és cukor)Elkészítés:Egy kb. 25×30-as tepsit sütőpapírral kibélelünk, de ez elhagyható. A kekszet lerakjuk a tepsi aljára. A málnát megmossuk és lecsepegtetjük. Félreteszünk a díszítéshez belőle. Én kiszámoltam hány szelet sütim lesz a tepsinyi mennyiségből és minden szeletre 2-2 szem málnát tettem félre. A pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a maradék tejet, majd sűrűre főzzük. Azonnal ráöntjük a kekszre. A lecsepegtetett málnát a pudingba nyomkodjuk, majd betesszük a hűtőbe, míg a puding megszilárdul.Közben a cukrászhabot felverjük. Ha tejszínt használtok, akkor cukorral édesíteni kell és habfixálót kell belekeverni a csomagoláson leírtaknak megfelelően. Én cukrászhabot használok, mert bár tudom, hogy ez növényi, de sosem esik össze és elég édes a benne levő cukornak köszönhetően.A felvert habot a málna tetejére simítjuk vagy egy habzsákból szép mintát rajzolva rányomjuk. Ha csak rásimítjuk, mint én is tettem, akkor egy villa segítségével becsíkozzuk. A félretett málnaszemekkel díszítjük, de ezt a felszeletelés után is megtehetjük, hogy biztosan a szelet közepére kerüljön.Jól behűtve tálaljuk!Jó étvágyat!Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai