Töltött sertéshús tekercsek

  • 2015.02.18.
  • 7

Ez egy Ausztriából származó étel. A recept szerint nem sertéshúsból készül, hanem marhahúsból, annak a talán legdrágább részéből a vesepecsenyéből. Így úgy döntöttem, hogy jó lesz ez a sertéshúsból is. Igazam lett, talán jobb is, mert a marhahúst annyira nem kedvelem. Jó nagy szelet rántani való húst vegyünk, vagy úgy vágjuk fel a karajt, hogy vágjunk belőle egy szeletet, de ne vágjuk át a húst, vágjunk még egy szeletet és így két szelet húsból egy nagy szelet lesz Remélem érthetően írtam, de a képeken úgy is látszani fog, hogy hogy is értem. Íme a recept:Hozzávalók:4 szelet csont nélküli sertéskaraj (vagy 4 szelet 20 dkg-os vesepecsenye)4 kiskanál mustárízlés szerint őrölt, fekete bors8 szelet húsos, füstölt szalonna (fekete erdei vagy pármai sonka is jó)2 kisebb ecetes uborka1 kicsi vöröshagyma1/2 dl olaj3 dl száraz fehérbor1 teáskanál pirospaprika1 evőkanál sűrített paradicsom200 g sűrű krémsajt (vagy tejszín)ízlés szerint sóElkészítés:A hússzeleteket 6 mm vékonyra klopfoljuk ki. A hagymát megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk. Az uborkát csíkokra vágjuk. A hússzeleteket kiterítjük és 1-1 kiskanál mustárral megkenjük. Ízlés szerint megborsozzuk. Mindegyik hússzeletre 2-2 szelet szalonnát fektetünk, erre jön az uborka, majd a vöröshagyma szépen elrendezve. A húsokat egyenként feltekerjük, és hústűvel rögzítjük.A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy lábasban, vagy ha van olyan tűzálló tálunk, amit a sütőbe is betehetünk, akkor abban az olajat felmelegítjük és a húsok mindegyik oldalát fehéredésig sütjük benne. Meg is lehet pirítani, aki szeretné. A bort, a paradicsompürét és a pirospaprikát összekeverjük, majd a húsra öntjük. Felforraljuk. Ekkor ha tűzálló a tálunk, lefedjük és a sütőbe tesszük. Én egy jénaiba tettem át a húsokat, ráöntöttem a boros szaftot majd alufóliával lefedtem, így tettem a sütőben. 30 percig sütjük feledve, majd a eltávolítjuk a tetejéről a fedőt/alufóliát és addig sütjük, míg a hús teljesen átsül és szép színt kap. Én kb. 30-40 percig sütöttem még. Ha elkészült a húst kivesszük és melegen tartjuk.A szaftot visszaöntjük a lábosba (ha jénaiban sütöttük) és felforraljuk. Lehúzzuk a lángról és a krémsajtot elkeverjük a szaftban. Visszatesszük a tűzre és sűrűsödésig főzzük. Közben megkóstoljuk és ízlés szerint sózzuk. A húst a szósszal tálaljuk.Salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.Jó étvágyat!Recept forrása: A világ kedvenc ételei: Finom húsos a sütőbőlHa tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai