Csirkemell őzgerincben sütve

  • 2014.02.18.
  • 4

A Valentin napi főfogás sült burgonyával csirkemell őzgerincben sütve volt. A recept több honlapon is fent van, és személy szerint Ildikótól, az Ami a konyhámból kikerül weboldal tulajdonostól kölcsönöztem :) Nagyon egyszerű és nagyon finom. Kettőnknek elég volt bőven, még másnapra is maradt egy kis adag belőle. Ez a mennyiség 1 őzgerincformához van, tehát ha többet szeretnék duplázzuk.Íme a recept:Hozzávalók:60 dkg csirkemell20 dkg baconszelet (10 szelet)15 dkg reszelt sajt2 tojás4 ek. tejföl3 ek. liszt1 csokor petrezselyemízlés szerint borsízlés szerint sóElkészítés:A csirkemellet apró kockákra vágjuk, majd sóval, borssal ízesítjük és állni hagyjuk, míg elkészítjük az öntetet hozzá. 3 evőkanál tejfölt, tojást, ízlés szerint sót, borsot kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, ezzel is elkeverjük. A felaprított petrezselymet és 10 dkg reszelt sajtot is belekeverjük. A húst belekeverjük, félretesszük, és előkészítjük az őzgerincet. Vajjal kikenjük, zsemlemorzsával behintjük, majd a bacon csíkokkal kibéleljük, de 2 darabot meghagyunk belőle a tetejére. A csíkok lógjanak túl a formán. Ebbe öntjük a húst, majd a lelógó bacont ráhajtjuk, a megmaradt 2 csíkkal befedjük a kimaradt részt. A meghagyott 1 evőkanál tejföllel lekenjük, a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon, 40 perc alatt készre sütjük. Érdemes tepsit tenni alá, mert sülés közben kisül egy kevés belőle.Ha kész, sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és visszatoljuk a sütőbe még 10 perce, hogy a bacon megpiruljon. Sült burgonyával vagy salátával tálaljuk.Jó étvágyat!