Spenót főzelék

  • 2017.01.04.
  • 5

Hozzávalók1 kg friss spenótlevél2-3 szikkadt zsemlekb 1 liter tej3 gerezd fokhagymasó, bors és egy csipet cukorElkészítés:A zsemlét felkarikázzuk és beáztatjuk kb 6 decinyi tejbe. A spenótlevelek erét (vastag szárát) kihúzogatjuk, majd egy ek-nyi zsíron megfonnyasztjuk. Megsózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a fokhagymát is. Amikor megfonnyadt (pár perc), hozzáadjuk a beáztatott zsemlét (tejjel együtt) és botmixerrel pürésítjük. (nem kell nagyon simára). Ha hígabban szeretjük, akkor öntsünk hozzá még egy pici tejet (decinként, nehogy túl híg legyen) Tűzre visszatéve kb 10 további percig főzzük, sűrűn kevergetve, hogy ne égjen le.