Babos csirkemájpástétom

  • 2016.10.10.
  • 3

Hozzávalók50 dkg csirkemáj2 fej vöröshagyma2 ek kacsazsírörölt borsmajoranna1 doboz 400 gos vörösbabkonzervsó1 tk mézkacsazsír a tetejére Elkészítés:Az összevágott hagymát a zsíron megdinszteljük, rádobjuk a nagyobb darabokra szelt májat, ízesítjük borssal és majorannával. Hozzáadjuk a leszűrt babot is. Nagyjából 10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ja a máj már nem vérzik. Nem szabad befedni.Tűzről levéve megsózzuk, hozzáadjuk a mézet és boxmixerrel pürésítjük. Kisebb tálkákba szedjük, tetejükre annyi kacsazsírt teszünk, hogy légmentesen lezárja. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük hűtőbe.