Almás krémes

  • 2016.10.31.
  • 8

Serpenyővirtuóz hirdette meg a 31. Blogkostoló játékot, amiben Olgis blogját sorsolta nekem. Már első nekifutásra sikerült kiválasztanom ezt a receptet, mivel amúgy is almaszezon van. Olgisnak igaza volt, tényleg nagyon pikáns sütemény, nem csodálom, hogy ez a menye kedvence.Annyit változtattam rajta, hogy dupla adagban sütöttem, mivel sokan vagyunk. Így utólag azt mondom, hogy a krémet nem kellett volna duplázni, csak a tésztát. Hozzávalókalmabarna cukorcitromhéjA tésztához5 tojás5 ek cukor1 dl olaj9 ek liszt1 sütőpor1 ek étkezési keményítő1 ek kakaópora Krémhez1 csomag főzős tejszín ízű pudingpor4 dl tej1 ek cukolr1 ek étkezési keményítődiónyi vaj10 dkg vaj2 ek porcukorcsokoládéElkészítés:25*35ös tepsit kibéleltem sütőpapírral. Ebbe szeleteltem nem túl vékonyan a megpucolt almát, amit megszórtam a barna cukorral és a reszelt citromhéjjalA tésztához a tojást a cukorral és az olajjal felvertem, hozzáadtam a szárazanyagokat (kivéve a kakaót) és csomómentesre kevertem. A massza nagy részét az almára öntöttem. A maradékhoz hozzákevertem a kakaót és megcirmoztam vele a fehér tésztát. (na nekem ezt az egészet kellett megismételnem, mert túl kevésnek értékeltem a tésztát, lehet Olgis mást ért közepes méretű tepsin, mint én). 200 fokos sütőbe tettem 10 percre, majd 160 fokosba további 20 ra. Amikor megsült, kiborítottam a tepsiből, így az almaréteg került felülre. Hagytam teljesen kihűlni.A krémhez elkészítjük a pudingot a keményítőt is belefőzve. Mikor megfőtt, belekeverjük a diónyi vajat és hagyjuk teljesen kihűlni. A többi vajat a porcukorral simára keverjük és a teljesen kihűlt pudinggal összekeverve a teljesen kihűlt tésztára simítjuk.A csokit gőz felett felolvasztjuk és a tetejére kenjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Címkék

Desszert Édes Alma