Vörösboros szederjam

  • 2016.08.16.
  • 4

Annyi a szeder, hogy nem győzzük szedni. Ezért ma már befőzésre is jutott belőle. A receptben egy kiló szederhez való mennyiségeket adok meg.Hozzávalók1 kg szeder50 dkg befőzőcukor3 deci vörösbor1 almaElkészítés:Az almát megpucoljuk, kivágjuk a magházát, felkockázzuk és egy leheletnyi vízzel puhára főzzük.
A szedret jó alaposan megmossuk, egy nagy fazékba tesszük a cukorral, az almával és ráöntjük a vörösbort.Nagyjából egy bő óra alatt lekvár sűrűségűre főzzük.Azon forrón sterilizált üvegekbe töltjük, jó szorosan ráhúzzuk a kupakokat, 5 percre fejre állítjuk őket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.A Facebookon is megtalálsz