Szilvalikőr

  • 2016.08.16.
  • 5

Szintén egy vendég-recept, szintén az anyukám, Borbély Zsuzsanna küldte a VKF! 80. fordulójára. (mikor kiírtam a játékot, nem gondoltam, hogy komolyan lesz iható szilva a beérkezett receptek között)Hozzávalók15 szem szilva magozvafél liter házi szilvapálinka3 rúd fahéj1 rúd vaníliafél kg cukor4 dl vízElkészítés:A szilvát dunsztos üvegbe rakjuk és felöntjük a pálinkával, beletesszük a fahéjat és a felvágott vaníliát és jó szorosan lezárjuk. 10 napig hagyjuk állni, minden nap megrázogatjuk.A cukrot megkaramellizáljuk, felöntjük a vízzel, addig melegítjük, amíg a karamell elolvad a vízben, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a pálinkához öntjük. További egy hétig érleljük lezárt üvegbenLeszűrjük és jól záródó üvegben, jól behűtve tároljuk.A Facebookon is megtalálsz

Címkék

Szilva