Rakott palacsinta

  • 2016.08.21.
  • 2

Gyakorlatilag bármilyen töltelékkel készíthető ez a népszerű desszert, nekem ez a kedvencem.Hozzávalóka palacsintához2 tojás400 dkg liszt6 dl tej4 dl vízTöltelékhez50 dkg túró2 tojás1 citrom héjacukor ízlés szerintvaníliabaracklekvárdarált dióA csokihoz2 ek vaj1 ek kakaópor2 ek cukorElkészítés:A palacsintához a tojást habosra keverjük, felöntjük a tejjel, simára keverjük a liszttel végül hozzáadjuk a vizet is.
A túrós töltelékhez valókat összekeverjükElkezdjük kisütni a palacsintákat. Ahogy sült, folyamatosan halmozzuk őket egymásra, közben minden réteg közé tölteléket teszünk. Egy réteg túrós, majd a következőt megkenjük a lekvárral és megszórjuk darált dióval, újra túrós, majd megint lekváros, amíg el nem fogy.Tetejére csokimázat készítünk. Ehhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaót és a cukrot és addig melegítjük kis lángon, amíg a cukor el nem olvad.. A legfelső palacsintára kenjük.A Facebookon is megtalkálsz