Báránypilaf orzo tésztával

  • 2016.08.16.
  • 0

Egy újabb Mary Berry recept a Szakácsmustra játékra, ezúttal könyvből (Cooks the perfect).....nagyon laktató, finom étel, kicsit rizottós kinézetű.Hozzávalók900 g birkanyak filé2-3 ek olivaolaj1 vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1/2 tk őrölt fahéj1/2 tk őrölt szegfűbors400 g-os paradicsom konzerv2 ek paradicsompüré300 ml száraz fehér bor2 ek citromlé2 tk cukor1 csirke alaplé kocka1 ek apróra vágott friss kakukkfűsó és bors ízlés szerint400 g orzo tésztaElkészítés:A húst kockákra vágjuk és az oliva olajon megpirítjuk. Közben a hagymát apróra vágjuk. A húst kiszedjük az olajból, félre tesszük. Rádobjuk a hagymát az olajra és 3-4 perc alatt barnára sütjük. Ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel és kb egy percet pirítjuk. Visszatesszük hozzá a húst, felöntjük a paradicsommal, illetve 2 konzervesdoboznyi vízzel. Hozzáadjuk a bort, a bitromlevet, a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, beletesszük a kakukkfüvet is és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.Mikor puha a hús, beleöntjük a tésztát is és fedő alatt puhára főzzük.A Facebookon is megtalálsz