Almatorta

  • 2016.08.18.
  • 4

Hozzávalók100 g puha vaj250 g liszt1 sütőporcsipet só150 g cukor2 tojás1 citrom reszelt héjavanília75 ml tejalma1 ek cukorfahéjElkészítés:A tojásokat a 150 g cukorral fehéredésig kevertem, hozzáadtam a vajat, a citrom héját. a vaníliát és a sót és elkevertem. Beleszitáltam a lisztet
és a sütőport, hozzáöntöttem a tejet és simára kevertem. Egy almát megpucoltam, kockákra vágva a masszához adtam. 26 cm-es piteformát kivajaztam/liszteztem és belesimítottam a tésztát.Tetejére almacikkelyeket vágtam, amit aztán megszórtam a fahéjjal és az egy evőkanál cukorral és 160-170 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem. (kb 40-45 perc)Pipo Erika receptje alapjánA Facebookon is megtalálsz