Pulykafelvágott borsóval

  • 2016.05.31.
  • 8

HozzávalókFél kiló darált pulykahús (nálam szárny ezúttal)fél kiló pulyamellegy marék borsósó fehérborsszerecsendió3 gerezd fokhagyma1 ek zsírElkészítés:Robotgépbe tettem a darált húst a fűszerekkel és a zsírral és újra átdaráltam, pépesítettem. A fűszerekkel bánjunk bátran, hogy a végtermékből is ki lehessen érezni az ízeket. A pulykamell felét szintén beledobtam a robotképbe és azt is hozzádaráltam az előzőekhez. Ezen a ponton az a lényeg, hogy minél simább húsmasszát kapjunk. A maradék pulykamelett apró kockákra vágtam és kézzel a húsmasszához gyúrtam. Az egészet sonkaprésbe tömködtem, jó alaposan, hogy minél tömörebb legyen.3 órán át abáltam 80 fokon (a sonkapréshez jár hőmérő). A formában hagytam kihűlni, majd abból kivéve hűtőben, légmentesen letakarva eláll egy jó pár napig.