Túróval töltött cékla és gomba

  • 2013.04.09.
  • 8

Ismét egy étel, ami az új életmód szellemében született (és aminek eddig -10 kilót köszönhetek). Gyors, egyszerű, egészéges és finom, ennél többet senki nem akarhat.Hozzávalókszemélyenként 2 cékla és 1 nagy fejű gomba (portobello)a töltelékhez25 dkg zsírszegény túróegy fél marék fenyőmaghimalájasószárított kapor3 ek zabkorpa2 dl zsírszegény tejfölpici sajtElkészítésA céklákat sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és kiskanállal kivájjuk a belét.A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk és összekeverjük a töltelék hozzávalóit.A tölteléket a kivájt céklákba illetve a gombafejekbe töltjük, a céklára sajtot, a gombára tejfölt tettem és bedugtam őket a sütőbe egy rövid időre (180 fokon olyan 20 percre kb)Köretnek zacskóban párolt, bazsalikommal ízesített zöldségeket ettünk.