Karfiol curry
- 2013.04.27.
- 4
Hozzávalók3 ek olaj/kókuszzsír1 teáskanál édeskömény mag1 vöröshagyma1/2 teáskanál kurkuma1/2 teáskanál chilipor4 ek sűrített paradicsom25 dkg karfiol1 zöld kaliforniai paprika4 paradicsom (vagy 1 doboz hámozott)6 dl híg kókusztej (vagy 4 dl sűrű + 2dl víz)himalájasókis csokor friss korianderElkészítésAz olajon kb 1 perc alatt megpirítjuk az édesköménymagot. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és néha megkeverve kb 10 perc alatt arany színűre sütjük.Megszórjuk a kurkumával és a chiliporral, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a karfiolrózsákat, a nagyobb darabokra vágott paprikát, a paradicsomot, a tejet és megsózzuk. Közepes lángon puhára főzzük a karfiolokat.Mikor a karfiol puha, hozzáadjuk az apróra vágott koriandert is.
A szerzőről
Táncoló fakanál