Duplán csokis zabpehely muffin

  • 2013.04.08.
  • 4

Régebben nagy sütő voltam, de mióta életmódváltásra adtam a fejünket, azóta valahogy nem mertem sütni, gondolván a kettő kizárja egymást. Igaz a múlt héten már sütöttem egy adag nagyi féle krumplis pogácsát teljes kiőrlésű lisztből, de a benne lévő disznózsír miatt azt kicsit sem nevezném egészségesnek (bár egy fokkal még mindig jobb, mint a korábban készült fehér verzió, de mivel annak a lelke a disznózsír, így azt nem akartam helyettesíteni.......mivel túléltük, illetve a mérleg sem mutat többet, meg mert vendégeket is várok ezért ma újra sütöttem valamit, egészen pontosan 2 féle muffint.Hozzávalók1,5 csésze zabpehely1 csésze teljes kiörlésű liszt2 tábla 85 %os csoki (összesen 20 dkg)1 sütöporcsipet só1/4 csésze valamilyen hidegen sajtolt olaj (én repcét használtam)1 tojás1 csésze kókusztej1/2 teáskanál steviaElkészítés:Az egyik tábla csokit gőz felett megolvasztjuk, a másikat géppel felaprítottam
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, egy másikban pedig a nedves hozzávalókat, végül a kettőt egymással is.Papírkapszlikkal kibélelt muffinsütőbe kanalazzuk és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük